Σχετικά

Μαρίνα Ελευθερίου

Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια

Επίσημος συνεργάτης της Attachment Parenting Hellas

Μαρίνα Ελευθερίου - Προφίλ

Η

Psychotherapy Hellas (psychotherapyhellas.gr),

δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει συμβουλευτικές και ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε κάθε ενδιαφερόμενο. Έχει την έδρα της στη Θεσσαλονίκη και συνεργάτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας.

Ο απώτερος στόχος της ΡΗ είναι να βοηθήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο να απαλλαγεί από την αρνητική επίδραση που ασκούν στην καθημερινότητά του βιώματα και  καταστάσεις από το παρελθόν αλλά και από το παρόν. Το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει αλλά μπορεί να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο κάποιος ερμηνεύει τα πράγματα και τις καταστάσεις. Αυτό γίνεται μέσω της ψυχοθεραπείας οποιασδήποτε προσέγγισης.

Παρεχόμενες υπηρεσίεςΨυχοθεραπεία – Νευροψυχολογική Εκτίμηση – Attachment Parenting – Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία (ΓΣΘ) – Γνωστική Αποκατάσταση

Η ΡΗ υποστηρίζει πως όλες οι ψυχοθεραπευτικές προσεγγίσεις μιλούν για τα ίδια πράγματα με άλλους όρους και απλά χρησιμοποιούν διαφορετικά εργαλεία. Το κοινό τους σημείο και το πιο σημαντικό είναι η θεραπευτική σχέση θεραπευτή – θεραπευόμενου. Η θεραπευτική συµµαχία αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της θεραπευτικής σχέσης. Πρόκειται για ένα είδος συµµαχίας/συνεργασίας που αναπτύσσεται ανάµεσα στο θεραπευτή και το θεραπευόµενο µε σκοπό την αντιµετώπιση του προβλήµατος του θεραπευόμενου καθώς επίσης και την ασφαλή βάση πάνω στην οποία θα οικοδοµηθεί η θεραπεία. Κυρίαρχα συστατικά της θεραπευτικής σχέσης είναι η αυθεντικότητα του θεραπευτή, η αποδοχή του θεραπευόμενου άνευ όρων και  η ενσυναίσθηση.

Υπεύθυνη της Psychotherapy Hellas είναι η Μαρίνα Ελευθερίου απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Συνέχισε τις σπουδές της  ολοκληρώνοντας το μεταπτυχιακό της Πειραματικής – Γνωστικής Ψυχολογίας (μετονομαζόμενο Νευροψυχολογίας) επίσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ολοκλήρωσε το 4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία στην Ελληνική Εταιρεία Έρευνας της Συμπεριφοράς και είναι Θεραπεύτρια πιστοποιημένη από την European Association for Behavioural and Cognitive Therapies (EABCT). Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την εκπαίδευση στην Ομαδική Θεραπεία και αργότερα πιστοποιήθηκε ως εκπαιδεύτρια για το Εργαστήριο του Αποτελεσματικού Γονέα από την Gordon Hellas.

Ως Ψυχοθεραπεύτρια παρέχει Ψυχοθεραπεία σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες που έχουν προβλήματα σχέσεων, αγχώδεις διαταραχές, κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, φοβίες, ψυχοσωματικά προβλήματα, διατροφικά προβλήματα (παχυσαρκιά, βουλιμία ή/και ανορεξία) κ.ά. Διοργανώνει σεμινάρια, ομιλίες, ομάδες γονέων, αυτογνωσίας, επικοινωνίας και ομάδες ψυχοεκπαίδευσης.

Ως Συνεργάτης της Attatcment Parenting Hellas ακολουθεί τις αρχές του Attachment Parenting και υποστηρίζει γονείς και παιδιά. Η ίδια είναι μητέρα 3 παιδιών και έχει εκπαιδευτεί από τις ιδρύτριες της Attachment Parenting International (API), Barbara Nicholson και Lysa Parker. Είναι επίσημα εκπαιδεύτρια του προγράμματος Attached at the Heart.

Με την ιδιότητα της Γνωστικού Ψυχολόγου – Νευροψυχολόγου κάνει νευροψυχολογική εκτίμηση και προγράμματα γνωστικής αποκατάστασης σε ανθρώπους που έχουν κάποια εγκεφαλική βλάβη, είτε από Κρανιο Εγκεφαλική Κάκωση (ΚΕΚ), είτε από Αγγειακό Εγκεφαλικό Επεισόδιο (ΑΕΕ), είτε από κάποια νευροεκφυλιστική νόσο (άνοια, σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Parkinson κά). Στόχος του προγράμματος γνωστικής αποκατάστασης είναι η ενίσχυση των νοητικών λειτουργιών που έχουν υποστεί βλάβη αλλά και των υπόλοιπων νοητικών λειτουργιών που μπορούν να υπερκαλύψουν κάποιο άλλο νοητικό έλλειμμα.

Για περισσότερο από 10 χρόνια συνεργάζεται με την Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας κατ’ οίκον όπου παρέχονται υπηρεσίες σε ασθενείς και περιθάλποντες που δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω κινητικών προβλημάτων ή λόγω άρνησης. Στο πλαίσιο αυτό, γίνεται νευροψυχολογική εκτίμηση και αξιολόγηση των νοητικών λειτουργιών του ασθενούς και χορηγούνται ψυχομετρικές κλίμακες στους περιθάλποντες για την εκτίμηση διαταραχών της διάθεσης ή/και της επιβάρυνσης που μπορεί να βιώνουν λόγω της φροντίδας που έχουν αναλάβει. Επίσης, γίνονται παρεμβάσεις που έχουν στόχο να διευκολύνουν την καθημερινότητα του ασθενούς αλλά και του οικείου περιβάλλοντος και παρέχεται συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη και ψυχοθεραπεία.

Είναι Επιστημονικός Συνεργάτης της Νευρολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου και συμμετέχει ενεργά στην εκτίμηση, αξιολόγηση, διάγνωση και υποστήριξη ασθενών με νευρολογικά προβλήματα καθώς και σε επιστημονικές μελέτες.

+30 2315.53.57.18 - +30 6944.20.12.47


Τηλεφωνική επικοινωνία για να κλείσετε ραντεβούPsychotherapy Hellas


Επικοινωνία μέσω Skype και Online Ψυχοθεραπεία